Menu

Friday, March 15, 2013

Startup Weekend Varna: Как ще протече събитието


Startup Weekend Varna започва с регистрирането на участниците в Петък 18.00 и на техните идеи. След това на всеки участник се дава възможност да презентира идеята си пред другите в рамките на 60 секунди (Elevator pitch / Power pitch). Участниците гласуват за най-добрите идеи и се присъединяват към определна идея, която им е допаднала. Сформираните екипи често включват маркетолог, програмист, дизайнер и бизнес анализатор или предприемач.
Дните Събота и Неделя се използват за разработването на продукт или крайното оформяне на бизнес идеята в бизнес план с ясни параметри за изпълнение. Като през тези два дни на разположение на екипите са Бизнес ментори и Технически помощници. Те помагат да се изясни пазара на различните идеи, как да се достигне до клиента, точни бизнес модели и монетаризационен модел.
В Неделя 18.00 всички екипи представят готовите си продукти или услугите пред всички частници и журито, което награждава най-добрите. Често този етап от събитието присъстват бизнес ангели и инвеститори желаещи да подпомогнат стартиращите идейни бизнеси.
Това събитие ще отбележи Варна на световната карта на предприемачестовто за млади хора и ще сформира кръг от млади, позитивни и предприемчиви хора които целят да използват знанието от университета, високите технологии и инновации за да стартират бизнес.

No comments:

Post a Comment